Real Madrid i Zaragoza u polufinalu Kupa kralja

Košarkaški Kup kralja Španije

Real Madrid i Zaragoza u polufinalu Kupa kralja

Plasman u polufinale košarkaškog Kupa kralja Španije večeras su ostvarili Real Madrid i Zaragoza. 

Real Madrid nije imao previše problema protiv Gran Canarije. Madriđani su predvođeni Rudyjem Fernandezom i Nikolom Mirotićem, koji su postigli po 17 poena, slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 83:60. Tavares je sa 16 poena bio jedina svijetla tačka u redovima Gran Canrije. 

Kraljevski klub će u polufinalu igrati protiv Zaragoze koja je slavila protiv Unicaja Malage rezultatom 79:74. Prvo ime Zaragoze bio je Damjan Rudež sa 16 poena, dok su kod Malage Zoran Dragič i Mindaugas Kuzminskas postigli po 18 poena. 

Sutra se sastaju Barcelona i Canarias, odnosno Laboral Kutxa i Valencia. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.