Real Madrid iskoristio kiks Unicaje iz Malage
Marcus Landry i Zaragoza srušili lidera iz Malage

Odigrano sedam susreta 12. kola ACB lige

Real Madrid iskoristio kiks Unicaje iz Malage

Sedam utakmica 12. kola španske košarkaše Endesa lige odigrano je danas u popodnevnom terminu. Real Madrid je slavio protiv Obradoira i tako iskoristio poraz Unicaje od Zaragoze, te se poravnao na vrhu tabele sa ekipom iz Malage. 

Večeras je na rasporedu od 20 sati i 15 minuta još jedan duel u Madridu između Estudiantesa i Barcelone, a ako Katalonci ostvare trijumf na vrhu ćemo imati tri ekipe sa omjerom 10-2. 

Joventut je na svom terenu slavio protiv Bilbaa rezultatom 85:79. Domaće je do trijumfa vodio Tariq Kirksay sa 16 postignutih poena, dok je 14 dodao Sergi Vidal. Na drugoj strani 16 je postigao Alex Mumbrú, dok je 14 ubacio Raul Lopez. 

Real Madrid je slavio protiv Obradoira rezultatom 91:73. Kraljeve je do pobjede vodio Sergio Llull sa 20 postignutih poena, dok je 17 dodao Andres Nocioni. Kod gostiju po 14 poena postigli su Adam Waczynski i Rafa Luz. 

Zaragoza je na svom terenu slavila protiv lidera Unicaje iz Malage rezultatom 82:76. Domaće je do trijumfa vodio Marcus Landry sa 18 postignutih poena, dok su po 13 postigli Pedro Llompart, Jason Robinson i Stevan Jelovac. U ekipi Joana Plaze 16 poena postigao je Ryan Toolson, dok su po 12 ubacili Mindaugas Kuzminskas i Jon Stefansson. 

Sevilla je na domaćem terenu poražena od Morabanc Andorre rezultatom 77:57. Goste je do pobjede vodio Georgios Bogris, dok je 15 postigao Betinho Gomes. Kod domaćina 11 poena postigao je Bernardo Rodriguez. 

Valencija je slavila protiv Gran Canarije rezultatom 101:92. Valenciju je do pobjede vodio Nemanja Nedović sa 18 poena, dok su po 17 dodali Krešimir Lončar i Romain Sato. Pau Ribas je završio susret sa 15 poena. Kod gostiju 19 poena postigao Brad Newley, dok je 17 ubacio Kyle Kuric. 

Murcija je slavila protiv Baskonije rezultatom 93:88. Domaće je do pobjede vodio Scott Wood sa 26 postignutih poena, dok je Nemanja Radović ubacio 17. Susret su sa 15 postignutih poena završili J.A. Antelo i Augusto Lima. Kod Baskonije 16 poena postigao je Toko Shengelia, dok je 14 dodao Davis Bertans. 

Gipuzkoa je u San Sebastijanu ugostila Tenerife, a domaćin je slavio rezultatom 77:68. Baskijce su do pobjede vodili Blagota Sekulić, Javier Beiran i Nicolas Richotti sa po 14 postignutih poena. Dok su za goste po 18 postigli Taquan Dean i David Doblas.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.