Real Madrid silovit, Obradović poražen u svojoj OAKA-i

Odigrane tri utakmice trećeg kola Eurolige

Real Madrid silovit, Obradović poražen u svojoj OAKA-i

Odigrane su i posljednje tri utakmice današnjeg programa trećeg kola Eurolige, a najzanimljivije je bilo u Atini. 

Panathinaikos je na svom terenu ugostio Fenerbahče, a domaćin je bez većih problema došao do trijumfa rezultatom 91:73. Već nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 59:36. Do kraja su domaći odigrali rutinski i upisali očekivan trijumf. 

Najefikasniji u redovima Zelenih bio je Slaughter sa 23 postignuta poena, dok je 14 dodao Batista. Na drugoj strani Bjelica je postigao 16 poena, dok je Vesely dodao 13. 

Maccabi je bio siguran protiv Albe u Berlinu. Gosti su nakon prvih 20 minuta vodili 46:29 i rutinski su utakmicu priveli kraju i slavili rezultatom 84:69. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Pargo sa 15 poena, dok je kod gostiju 25 postigao Randle. 

Real Madrid je pregazio na svom terenu Nižnji rezultatom 112:83. Domaćin je od samo početka nametnuo svoj ritam. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Jaycee Caroll sa 32 postignuta poena. Na drugoj strani 23 poena postigao je Taylor Rochestie. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.