Real Madridu košarkaši El Clasico

Real bolji od Barce

Real Madridu košarkaši El Clasico

E. Škorić

U košarkaškom El Clasicu Real Madrid je nadigrao Barcelonu i došao do nove euroligaške pobjede.

Real je na svom parketu opravdao ulogu favorita, slavio je sa 85:69 i izbio na vrh tabele sa omjerom 20-7.

Nakon svega 10 minuta igre Barca je gubila devet razlike (22:13), a do poluvremena je ta prednost iznosila 14 poena (41:27).

Nastavak meča ne donosi nikakve promjene, Real je djelovao kvalitetnije na terenu i nije dopuštao ljutom rivalu da se vrati, pa je Barcelona morala čestitati boljem i sada je na 17 poraza i daleko od pozicija koje vode u play-off.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sergio Llull predvodio je momčad Reala sa 21 poenom i šest asistencija, Gustavo Ayon dodao je 14, a Anthony Randolph 13 poena. Na drugoj strani Ante Tomić i Tyrese Rice ubacili su po 12, dok je Petteri Koponen dodao 11 peona. Bivši bh. reprezentativac Alex Renfroe ubacio je pet poena. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi