Real na krilima Dončića savladao Baskoniju

ACB liga

Real na krilima Dončića savladao Baskoniju

E. Škorić

Aktueni španski prvak Real Madrid savladao je Baskoniju na svom parketu sa 86:82.

U preptosljednjoj utakmici 28. kola ACB lige odigran je derbi, a Real je na kraju savaldao sjajnu ekipu Baskonije. 

Gosti su vodili 18:16 nakon prve četvrtine, ali je na poluvremenu domaći tim bio u prednosti, 40:37. 

I u nastavku je bilo uzbudljivo, zanimljivo, ali Real Madrid je ipak iskoristio ulogu favorita i slavio u duelu euroligaša.

Mladi Luka Dončić odigrao je sjajan meč, ubacio je 15 poena iz 12 skokova i četiri asistencije. Antony Randolph je dodao 13 poena, Hunter 11, koliko su imali na kraju Llull i Carroll.

Bouboa je ubacio 19 poena u poraženom timu, Larkin je dodao 16 uz sedam skokova i pet asistencija. Valencia je sa 94:73 slavila u gostima protiv Manrese.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Valencia je lider u ACB ligi sa skorom 19-6, dok je Real drugi sa 19 pobjeda i utakmicom više od Valencije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi