Real na krilima Dončića stigao do pobjede
EPA

Euroliga 3.kolo

Real na krilima Dončića stigao do pobjede

E. Ganibegović

Real Madrid je na domaćem terenu ne tako lagano stigao do pobjede protiv Milana sa 100:90.

Kraljevski klub je ušao nešto bolje u meč, pa je tako nakon 10 minuta igre vodio sa 30:28.

Druga dionica je pripala ekipi iz Italije, koja je nakon uspjela da dođe do poravnanja, pa se tako na odmor otišlo rezultatom 54:54.

Nakon pauze, Dončić i društvo su zaigrali fantastično, te su tako nakon treće četvrtine ostvarili prednost od sedam poena, 81:74.

U posljednjoj četvrtini Milano je pokušava da se vrati, međutim Madrid je rutinski održavao svoju prednost i tako upisao pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dončić je opet bio sjajan, postigao je 27 poena, skupio osam skokova i tri asistencije, dok je ekipu Milana predvodio Andrew Goudelock sa 20 poena i Vladimir Micov sa 15 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi