Real nastavio seriju pobjeda

ACB liga

Real nastavio seriju pobjeda

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su večeras na gostovanju ekipu Laguna Canarias rezultatom 85:74.

Igrao je Real protiv Canariasa onoliko koliko im je potrebno. Nakon prog poluvremena su imali pet razlike 42:37, da bi Canarias zaprijetio u trećoj dionici nakon koje su zaostajali samo jedan poen 57:56. Ipak, u završnih 10 minuta Real je uspio da osigura pobjedu do koje su ga vodili Sergio Rodriguez s 21, te Nikola Mirotić s 20 poena. Sikma i Sekulić su kod domaćih ubacili po 18 poena.

Valladolid našeg Nedžada Sinanovića poražen je na domaćem parketu od Joventuta 79:72. Gosti su pobjedu osigurali fantastičnom posljednjom dionicom, a do trijumfa ih je vodio John Shurna s 22 poena. Anđušić je kod domaćih upisao 25 poena, a Sinanović je ubacio dva poena.

Zaragoza je savladala na svom parketu Fuenlabradu 77:68. Jonathan Tabu je vodio domaće do pobjede, a kod gostiju je Panko ubacio 21 poen.

Bilbao je uvjerljivo savladao Estudiantes 72:55. Vodio je Bilbao od početka do kraja susreta, te je na kraju stigao do zaslužene pobjede. Do nje ih je predvodio Fran Pilepić s 15 poena, dok je kod gostiju Xavi Rabaseda s 13 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti