Real ponovo prešao "stotku"

Pobjeda Madriđana na startu play-offa

Real ponovo prešao "stotku"

Sjajan meč viđen je sinoć u Madridu gdje je domaći Real u revolveraškom obračunu savladao sastav Murcije.

Madriđani su ostvarili pobjedu od 107:103 u prvoj utakmici četvrtfinala play-offa ACB lige.

Domaćin se u posljednjih nekoliko utakmica sigurno ne može pohvaliti dobrom odbranom, ali ruku na srce ona im nije ni potrebna kada se ima u vidu nevjerovatno dobra igra u napadu. U prilog tome ide podatak da je ovo bio četvrti uzastopni meč u kojem je Real ubacio preko devedeset poena.

Domaći košarkaši sinoć su imali prednost od devet poena na ulasku u zadnju četvrtinu (79:70), ali su u posljednjih 10 minuta dozvolili gostima da se još više razigraju i tako uvedu meč u neizvjesnu završnicu. Na kraju ipak pobjeda ekipe iz Madrida, koja je tako došla do vodstva u četvrtfinalnoj seriji.

Sergio Llull predvodio je "kraljeve" sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a u redovima Murcije bolji od ostalih bio je Jose Angel Antelo sa 27 koševa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U petak su na programu bila još dva susreta. Laboral Kutxa je na domaćem parketu savaldala Gran Canariu (81:76), dok je Valencia kod kuće bila bolja od Unicaje (79:75).

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi