Real ponovo razbio Barcelonu

Kraljevi poveli s 2:1

Real ponovo razbio Barcelonu

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su Barcelonu 91:74 u trećem susretu finalne serije ACB lige i na taj način su poveli s 2:1 u finalu.

Dominirao je Real i u ovom meču i na kraju su sasvim zasluženo stigli do novog trijumfa protiv velikog rivala.

Kraljevi su na samom početku ostali bez Jayceeja Carrolla. Sjajni šuter se povrijedio, pa iako je pokušao da se vrati, nije imao učinka u nastavku meča.

Nakon prve dionice Real je imao plus osam (29:21), a s boljom igrom su nastavili i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih košarkaša 44:31.

Uspijevala je Barcelona da zaprijeti u trećoj četvrtini. Došli su na minus šest, ali je zatim proradio šut Reala, pa je u jednom trenutku razlika otišla i preko 20 poena. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je, 77:58 i pobjednik se već dao naslutiti.

Barca je u finišu uspjela spustiti razliku, ali kako igraju teško da će preko Reala doći do naslova prvaka, jer su i danas posve zaslužili poraz.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sergio Llull je u pobjedničkom timu ubacio 21 poen, Rudy Fernandez je dodao 18 poena, dok je na drugoj strani Ante Tomić ubacio 18, a Justin Doellman 17.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi