Real savladao Fenerbahče, CSKA zaustavljen u Grčkoj

Euroliga, 29. kolo

Real savladao Fenerbahče, CSKA zaustavljen u Grčkoj

D. Vejo

Ekipe Real Madrida i Panathinaikosa zabilježile su večeras pobjede u 29. kolu Eurolige.

Košarkaši Reala večeras su pred svojom publikom savladali ekipu Fenerbahčea rezultatom 61:56, po četvrtinama je bilo 20:16, 9:16, 19:11 i 13:13.

Prva četvrtina protekla je u znaku Španaca koji su preko raspoloženih Llulla i Fernandeza istu riješili u svoju korist. Međutim, u nastavku se gosti bude pa tako kvartal dobijaju ubjedljivo sa 9:16. Na odmor, istanbulski tim odlazi sa prednošću od tri poena (29:32).

Ipak, Fener je u nastavku pokazao da se nalazi daleko od forme koju je imao prije nekoliko mjeseci. Lider Eurolige nije dozvolio iznenađenje pred svojom publikom pa tako dobija treći period, dok su u posljednjoj četvrtini gosti pokušali da se vrate, ali nije išlo.

U trijumfu Reala istakao se Llull sa 16 ubačenih poena, dok je to kod Fenera bio Bogdanović sa 15.

Drugi meč bio je onaj gdje su snage odmjerili Panathinaikos i CSKA. U dosta uzbudljivom susretu, Grci su tek nakon produžetka uspjeli da slome otpor Moskovljana pa su tako slavili sa 85:80.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Rivers sa 17 poena, dok su se kod gostiju istakli De Colo i Teodosić sa učinkom od 15 datih koševa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi