Real se pridružio Barceloni u polufinalu
Odlična utakmica Sergija Llulla

Kup Kralja

Real se pridružio Barceloni u polufinalu

Košarkaši Real Madrida posljednji su polufinalisti Kupa Kralja. U četvrtfinalu madridski košarkaši su bili bolji od DKV Joventuta sa 90:82.

U polufinalu, koje je na programu u subotu, Real Madrid će igrati protiv Caja Laborala, dok će se u drugom polufinalu sastati Barcelona i Valencia. Finale je u nedjelju.

U Bizkaia Areni u Bilbau pao je rekord gledanosti jedne utakmice Kupa Kralja. Čak 14.417 ljudi svjedočilo je odličnoj utakmici Reala i Joventuta. Real je bolje otvorio utakmicu i nakon deset minuta stekao prednost od tri poena (23:20). Drugi period igre je bio još bolji u igri Reala, pa se na poluvrijeme odlazi sa prednošću izabranika Ettorea Messine od dvanaest poena (51:39).

U nastavku igre košarkaši Reala su održavali stečenu prednost vrlo uspješno. Dvije minute prije kraja trećeg perioda igre Joventut je prvi put smanjio razliku na ispod deset poena prednost. U trenucima kada bi se prednost Reala počaela topiti, Messina bi podigao s klupe Llulla koji bi tricama vraćao prednost na plus deset.

U posljednjih deset minuta igre ista slika na parketu. Momci iz Badalone su preko Bogdanovića i Tuckera pokušavali dostići prednost, ali, osim šuteva s vanjskih pozicija, ništa drugo nisu mogli upotrijebiti protiv Reala. Visoki igrači Reala, Garbayosa, Lavrinovič i Reyes, uz pomoć Jarića, kupili su sve lopte pod svojim košem. Na kraju je rezultat glasio podnošljivih 90:82.

Odličnu partiju u dresu Reala odigrali su Sergio Llull koji je ubacio 29 poena, od čega čak šest trica, te Marko Jarić koji je upisao 26 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Reyes je dodao 10 poena i 6 skokova, a Garbajosa 9 poena i 8 skokova. Kod Joventuta su najbolji bili Luka Bogdanović sa 16 i Clay Tucker sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.