Real se provukao protiv Laborala

Pobjeda Reala

Real se provukao protiv Laborala

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su u 15. kolu ACB lige na svom parketu Laboral Kutxu rezultatom 75:74.

Gosti iz Vitorije su odigrali odličan meč, ali su na kraju ispustili pobjedu u posljednjim sekundama.

Real je bolje ušao u meč. Vodili su cijelim tijekom prve dionice, ali su pali u finišu, te Laboral serijom od 7:0 nakon prvih 10 minuta stvara poen prednosti (18:17).

Gosti su dominirali u drugoj četvrtini. Uspjeli su podići prednost na dvocifrenu razliku, a na poluvrijeme su otišli sa osam poena razlike (45:37).

Baskijski tim je bolje igrao i u trećoj dionici. Održavali su stečenu prednost, ali su pali u posljednjoj dionici.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kraljevi su se vratili u meč i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Na devet sekundi do kraja Sergio Llull pogađa dva bacanja za vodstvo 75:74, što je bio i konačan rezultat meča.

Llull je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 poena, dok je kod Laborala duo Causeur - San Emeterio ubacio po 12 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.