Real teškom mukom do pobjede nad Efesom

Turski tim namučio Kraljeve

Real teškom mukom do pobjede nad Efesom

Košarkaši Real Madrida su teškom mukom stigli do pobjede nad Anadolu Efesom i tako poveli sa 2:0 u seriji.

Rezultat je na kraju glasio 90:85, iako je turski tim dobrim dijelom utakmice bio u rezultatskoj prednosti. Real nakon prvih deset minuta stiže do prednosti od 22:16, ali na odmor gosti odlaze sa osam poena prednosti a rezultat je glasio 45:37 za Efes.

Real je u nastavku zaigrao bolje a prednost gostiju se postepeno topila i istopila pred kraj utakmice kada je Real poveo sa 83:82. Do kraja su evropski viceprvaci uspjeli nekako doći do vrijedne pobjede i povesti u seriji rezultatom 2:0.

Sergio Llull je sa 18 poena bio najefikasniji igrač pobjedničkog tima, a svemu tome je dodao i nevjerovatnih 12 asistencija. Rudy Fernandez je ubacio 15 poena, a Rivers jedan manje.

U sastavu gostiju, Nenad Krstić je bio sjajan sa 23 ubačena poena dok je Huertel ubacio 16. Cedi Osman je sa 12 poena bio treći najefikasniji igrač svog tima.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 1/4 finale:

Real Madrid - Anadolu Efes 90:85

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.