Real u derbiju bolji od CSKA, Maccabi pao u Beogradu

Zack Wright odličan u pobjedi Panathinaikosa

Real u derbiju bolji od CSKA, Maccabi pao u Beogradu

Večeras su odigrane tri odlične utakmice 11. kola Top 16 faze košarkaške Eurolige, a sve tri pobjede su slavile domaće ekipe. 

U derbiju za prvo mjesto u grupi F Real Madrid je na domaćem parketu savladao CSKA Moskvu sa 93:79, pa Kraljevski klub sada drži poziciju broj jedan s istim brojem bodova kao i CSKA. 

Fantastičnu utakmicu u pobjedi Reala odigrao je Rudy Fernandez koji je ubacio 28 poena, Nikola Mirotić je dodao 15, dok su Llull, Rodriguez i Bourousis postigli po 10. S druge strane, u redovima CSKA, 28 poena ubacio je odlični Sonny Weems. 

Odličnu utakmicu su u Atini odigrali Panathinaikos i Fenerbahče. Željko Obradović je dobio veliko priznanje i ovacije domaćih navijača, ali na pobjedu sa Fenerom nije mogao računati. Pao je slavio sa 76:67. 

Michael Bramos je sa 23 poena bio prvo ime Paoa, naš Zack Wright je odigrao još jednu odličnu utakmicu (10 poena, 4 skoka, 3 asistencije), dok je Emir Preldžić sa 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija bio najbolji kod Fenera. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je pred 13.000 navijača u Kombankareni savladao Maccabi rezultatom 72:70. Maccabi je vodio većim dijelom meča, ali su igrači Duška Vujoševića odigrali sjajno posljednjih deset minuta i slavili zasluženu pobjedu. 

Bogdan Bogdanović je sa 18 poena nastavio niz odličnih izdanja, Dejan Musli i Milenko Tepić su dodali po 13 poena, dok je Alex Tyus sa 14 poena i 11 skokova bio prvo ime izraelskog prvaka. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.