Real u završnici šokirao Barcu

29. kolo ACB lige

Real u završnici šokirao Barcu

Košarkaši Reala savladali su kao gosti ekipu Barcelone rezultatom 91:86 u okviru 29. kola ACB lige.

Barca je nakon ovog kola ostala na prvom mjestu tabele sa omjerom 25-3, dok su Madriđani treći sa pobjedom manje, ali i susretom više.

Bolju igru u prvom poluvremenu pružio je domaći sastav, pa je nakon 20 minuta igre imao prednost od devet poena (52:43). U trećoj četvrtini gosti su pokušavali preokrenuti tok utakmice, te su u jednom momentu i bili na dobrom putu kada je trojkom Rudyja Fernandeza Real prišao na šest poena zaostatka (64:58). Ipak, na ulasku u zadnju četvrtinu Barca je imala prednost od osam koševa (71:63).

U posljednjoj četvrtini desilo se ono što je malo ko mogao očekivati. Real je odigrao nevjerovatnu završnicu i za 10 minuta uspio je da ubaci velikih 28 poena. U isto vrijeme Madriđani su zaustavili domaćina na 15 pogodaka, pa su na taj način zabilježili veliki trijumf u derbiju 29. kola.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najbolji u gostujućem sastavu bio je Trey Thompkins sa 23 poena i 7 skokova, dok se kod domaćina izdvojio Ante Tomić sa 19 koševa i 12 uhvaćenih lopti.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi