Rebić vodio Megu do ubjedljive pobjede u Skoplju
Foto: Twitter/ABA liga

ABA liga, 7. kolo

Rebić vodio Megu do ubjedljive pobjede u Skoplju

pobjedu u sedmom kolu ABA lige na gostovanju kod ekipe MZT iz Skoplja. Gosti su u ovom susretu slavili rezultatom 76:92.

Mega je do treće pobjede u novoj sezoni ABA lige došla dosta lako, s obzirom da su košarkaši ove ekipe već nakon prve četvrtine imali plus 18.

Dobra igra Mege je nastavljena i u drugoj četvrtini, pa su gosti na odmor otišli vodstvom 36:67.

U nastavku je gostima preostalo da susret lagano privedu kraju, što su oni i učinili i slavili zasluženo pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Nikola Rebić sa 22 poena. Mushidi je ubacio 18, Ennis 17, dok je Čančar dodao 17 poena. Bh. reprezentativac Aleksandar Lazić je ubacio pet poena.

U ekipi domaćina najraspoloženiji je bio Trajkovski sa 16 poena. Njemu su se pridružili Stojanovski koji je ubacio 13 poena, te Spasojević koji je dodao 12.

U drugoj utakmici nedjeljnog programa ABA lige Budućnost je dosta lako došla do pobjede nad Mornarom rezultatom 79:70.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi