Rekord karijere Ivice Zubca protiv Denver Nuggetsa

Još jedna dobra partija Jokića

Rekord karijere Ivice Zubca protiv Denver Nuggetsa

O. Lekić

U sinoćnjem sudaru Denvera Nuggetsa i Los Angeles Lakersa. domaćini iz Denvera stigli su do lagane pobjede rezultatom 129:101, a u svojim ekipama zapažene uloge imali su Ivica Zubac i Nikola Jokić.

U redovima gostiju iz Los Angelesa odličnu partiju pružio je mladi hrvatski rookie Ivica Zubac, koji je za 30 minuta na parketu ostvario rekord karijere ubacivši 25 poena (najefikasniji u susretu), uz koje je dodao i 11 skokova te po jednu asistenciju i blokadu. Zubac je ovaj učinak ostvario uz odličan šut iz igre, 12/15.

Nikola Jokić je nastavio pružati odlične partije u dresu Nuggetsa, pa je direktni duel sa hrvatskim centrom završio sa 18 poena, 9 skokova i 4 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi