Renfroe briljirao, Bayern iznenadio Khimky

Euroliga

Renfroe briljirao, Bayern iznenadio Khimky

E. Škorić

Bayern je u sedmom kolu grupe A gostovao kod Khimkyja, te je na kraju slavio sa 81:70.

Domaćin je bio favorit, no gosti iz Minhena svakako nisu ekipa koja se treba lako otpisati, pa su iznenadili Ukrajince i na kraju slavili sigurnu pobjedu, treću u grupi A. 

Njemačka ekipa imala je devet poena prednosti nakon prve (23:14), te 12 poena nakon druge dionie, odnosno na poluvremenu, pošto je rezultat glasio 42:30 u njihovu korist.

Bayern se u trećoj dionici uspijevao odmaknuti na 15 poena prednosti, da bi se u zadnjih 10 minuta ušlo kod rezultata 59:51.

Početkom zadnje dionice Khimky se primakao na svega pet poena zaostatka, ali onda je uslijedila bolja igra Bayerna, koji na kraju dolazi do uvjerljive pobjede. 

Bh. reprezentativac Alex Renfroe bio je s 14 poena jedan od glavnih tvoraca Bayernove večerašnje pobjede, a imao je i tri asistencije. Najefikasniji kod gostiju je bio John Bryant sa 17 poena, dok je Duško Savanović ubacio 11. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

James Augustine je kod domaćih ubacio 14, a Petteri Koponen 11 poena, koliko i Zoran Dragić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti