Repeša kandidat za selektora Italije
Bogato trenersko iskustvo u Italiji ima Jasmin Repeša

Talijani u potrazi za selektorom

Repeša kandidat za selektora Italije

Jasmin Repeša i Simone Piaginiani kandidati su za novog selektora reprezentacije Italije, potvrdio je predsjednik KS Italije Dino Meneghin u današnjem intervjuu za talijanski Basketnet.it.

Italija je bez selektora nakon što je zbog neodlaska na EP dosadašnji selektor Carlo Recalcati dobio otkaz. Tromjesečna potraga za njegovim nasljednikom ulazi u svoju završnicu.

Meneghin je potvrdio da su u užem krugu ostala trojica kandidata, ali da se treći i ne razmatra jer je riječ o Stefanu Sacripantiju selektoru mlade reprezentacije koji ima odlične rezultate i savez ga želi zadržati na toj poziciji.

Ostala dvojica ulaze sa skoro podjednakim šansama za poziciju selektora. Simone Piaginiani u posljednje vrijeme ostvaruje sjajne rezultate s Montepaschijem od kojeg je stvorio najjači talijanski tim u posljednjih nekoliko godina.

Ipak, mana Pianigianija je ta što ima ambicije da postane prvak Evrope sa Montepaschijem i ne želi se odreći klupe ovog kluba, a savez želi profesionalnog selektora koji će biti slobodan da u svakom trenutku obilazi potencijane kandidate za reprezentaciju.

"Jasmin Repeša je idealan izbor za tu poziciju. Osim što ima veliko znanje i iskustvo, radio je u našoj košarci, odlično poznaje sve naše igrače, a odlično govori i talijanski jezik, tako da ne bi bilo problema u komunikaciji s igračima", rekao je legendarni Meneghin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.