Repeša objavio spisak Hrvatske za Eurobasket

Repeša objavio spisak Hrvatske za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, Jasmin Repeša, objavio je spisak od 15 košarkaša koji konkurišu za nastup na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, koji se igra u septembru.

Na spisku nema nekadašnjeg košarkaša Širokog, Stanka Baraća, koji je otpao zbog povrede stopala, kao i Ivana Ramljaka, kojeg također muči povreda.

Na spisku se nalaze:

Roko Ukić, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Marko Tomas, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Mario Delaš, Dario Šarić, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić i Lukša Andrić.

Hrvati će na Eurobasketu igrati u grupi C sa selekcijama Poljske, Slovenije, Španije, Češke i Gruzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.