Rice će ipak igrati za Crnu Goru na EP
Foto: EPA

Postignut dogovor

Rice će ipak igrati za Crnu Goru na EP

Košarkaška reprezentacija Crne Gore će na predstojećem Evropskom prvenstvu biti jača za Tyresea Ricea.

Nakon mnogo medijske pompe i Riceovog nećkanja, Crnogorski košarkaški savez je danas izdao zvanično saopštenje u kojem se navodi da će Amerikanac nastupiti za Eurobasketu.

"Selektor Bogdan Tanjević obavio je telefonski razgovor s Riceom tokom kojeg su razgovarali o planu priprema, kao i očekivanjima koja stručni štab ima od Ricea za nastup na predstojećem Eurobasketu. Rice je u razgovoru ponovio sve što je selektoru Tanjeviću najavio u januaru ove godine, a to je da s velikom željom dolazi na pripreme reprezentacije, te da očekuje da će opravdati očekivanja stručnog štaba i doprinijeti dobrom rezultatu Crne Gore na EP koje se održava u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji. Dogovoreno je da Rice doputuje u Crnu Goru 21. juna”.

Iz KSCG su demantovali priče po kojem bi Riceu trebao biti oduzet crnogorski pasoš u slučaju da se ne odazove pozivu u reprezentaciju.

Crna Gora je u julu 2013. godine ponudila pasoš Riceu, koji je tada igrao u Maccabiju. Amerikanac je prihvatio poziv i zaigrao iste godine na EP-u u Sloveniji, da bi nakon toga kazao da više ne želi da igra za Crnu Goru. 

Tyrese Rice je u međuvremenu nastupao za Khimki i Barcelonu, čiji je član od prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi