Rice: Nisam sam ja MVP, to je cijeli tim

Rice: Nisam sam ja MVP, to je cijeli tim

Junak pobjede Maccabija nad Real Madridom u finalu Eurolige u kojem je "ponos Izraela" slavio sa 98:86 i osvojio naslov prvaka pohvalio je angažman cijelog tima. 

Tyrese Rice odigrao je sjajnu utakmicu i zaradio epitet MVP-a, ali je sjajni Amerikanac istakao da nagradu zaslužuje cijeli tim,a ne on kao pojedinac. 

"Nije mi ni stalo do MVP titule. Ako sam ja MVP, onda smo svi MVP. U ovo je uložen trud cijelog tima, cijele zemlje. Svi su bili uz nas, nemoguće je bilo osvojiti titulu bez njihove podrške", rekao je Rice. 

"Nikad se ne zna šta može da se desi u narednih godinu dana. Imate loše trenutke, sjajne trenutke, sada smo na vrhu. Zbog ovoga vrijedno radite, zbog ovoga nikada ne odustajete, za ovo se borite", kazao je Rice. 

Rice je na isteku regularnog dijela utakmice promašio šut za tri poena i pobjedu, ali je onda u produžetku odigrao briljantno ubacivši 14 od ukupno 26 poena na utakmici. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Bio sam razočaran zbog tog posljednjeg šuta, na njemu radimo svakog dana, baš sa tog mjesta, mislio sam da ulazi. Ali, u produžetku smo pogodili, igrali smo sjajno". 

"Nije važno kako smo došli do pobjede, da li je jedan ili 30 poena, pobjeda je pobjeda. Dali smo sve od sebe, vrijedno smo radili, svaki put smo pružili svoj maksimum na terenu. Ponekad sve kontrolišete, ponekad imate plan i on uspe", zaključio je Tyrese Rice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.