Ricky Rubio pred jubilejom
Ricky Rubio upisuje stotu tekmu sa samo 18 godina

Ricky Rubio pred jubilejom

A. Beganović

Košarkaš Juventuta iz Badalone, 18-godišnji Ricky Rubio, u nedelju će, u 15. kola ACB lige, odigrati stotu utakmicu i tako postati najmlađi Španac sa 100 ligaških utakmica.

U 15. kolu ACB lige Juventut na svom parketu dočekuje Fuenlabradu, a Rubio će proslaviti svoj prvi veliki jubilej. Za prvu ekipu Rubio je nastupio sa još nenavršenih petnaest godina (15. septembra 2005. godine), na gostovanju kod Granade. Na tom meču odigrao je pet minuta i ubacio dva poena, imao dvije oduzete lopte i jednu asistenciju.

U svojoj drugoj sezoni ovaj talentovani košarkaš sa samo 16 godina igrao je jednu od važnijih uloga u sastavu Juventuta, da bi u sezoni 2007/2008 sa Rudyjem Fernandezom bio ključni košarkaš svog tima u osvajanju Kupa kralja i ULEB kupa.

Ricky Rubiju je ovo četvrta profesionalna sezona, a prosjek nakon tri godine i 99 utakmica mu je:  6.4 poena, 1.8 osvojenih lopti, 2.6 skokova što je dovoljno za valorizaciju od 9.1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.