Rijetko viđen koš nesuđenog igrača Bosne

Poeni na kraju nisu priznati

Rijetko viđen koš nesuđenog igrača Bosne

D. Rakanović

Rijetko viđen koš postignut je proteklog vikenda u španskoj ACB ligi. 

Na utakmici između Betisa i Valencije, austrijski reprezentativac Rašid Mahalbašić postigao je nevjerovatan koš.

Centar Betisa je promašio cijelu tablu, a lopta se od vrha table spustila u koš, ali na kraju poeni nisu priznati. Naime, prema pravilima kada lopta više od dva puta dodirne rub table sudija dosuđuje aut. U ovom slučaju, prethodno je dosuđen faul nad Mahalbašićem, pa je imao austrijski reprezentativac imao dva slobodna bacanja.

Mahalbašića pamte u bh. javnosti kao nesuđenog člana KK Bosna. Naime, ovaj košarkaš je 2009. godine proveo tri mjeseca u Sarajevu, ali nikada nije dobio čiste papire iz Austrije, te stoga nikada nije zaigrao za Studente. 

Duel između Betisa i Valencije završio je pobjedom Valencije sa 90:85 u okviru 30. kola ACB lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti