Rio 2016: Bogdanović umalo šokirao košarkaški svijet

Amerikanci se provukli protiv Srbije

Rio 2016: Bogdanović umalo šokirao košarkaški svijet

E. Čaušević

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država sinoć su ostvarili četvrtu pobjedu u okviru grupne faze Olimpijskih igara u Riju.

Ekipa SAD-a u odbranu zlatne medalje iz Londona i Pekinga krenula je furiozno, a sinoć su najbolji košarkaši svijeta bili bolji od Srbije sa 94:91. Ipak, mora se priznati da su srbijanski košarkaši imali dobru priliku da izbore produžetak, ali je Bogdan Bogdaović promašio šut za tri poena na samom kraju utakmice.

Košarkaši SAD-a su osjetnu prednost napravili u prvoj četvrtini (27:15), te su je do kraja utakmice uspješno sačuvali. Srbija je pokazala da se može nositi sa aktuelnim osvajačima zlata na Olimpijadi, ali im je na kraju i sreća okrenula leđa. Izabranici Saše Đorđevića igrali su fenomenalno u posljednjoj četvrtini koju su dobili sa 29:22, ali to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz od Amerikanaca.

Najefikasniji igrač kod Amerikanaca bio je Irving sa 15 poena i četiri asistencije. S druge strane istakao se sjajni Nemanja Jokić koji je ubacio 25 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Također, po 18 poena dodali su Raduljica i Teodosić.

Reprezentaciji Srbije u posljednjem kolu grupne faze treba pobjeda protiv Kine kako bi izborili drugi krug Olimpijskih igara.

Olimpijske igre, 4. kolo:

SAD - Srbija 94:91 (27:15, 23:26, 22:21, 22:29)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi