Robertson: Westbrook mora biti MVP
Foto: EPA

Legendarni košarkaš Oscar Robertson jasan

Robertson: Westbrook mora biti MVP

D. Rakanović

Legendardni košarkaš Oscar Robertson smatra da Russell Westbrook mora biti najkorisniji igrač NBA lige u ovoj sezoni. 

"Taj mladi čovjek je odličan košarkaš. I u ovom trenutku on pokazuje sve ono što publika želi da vidi na televiziji. Russell je osvojio cijelu zemlju, a to je sjajno", rekao je Robertson.

Westbrook je noćas došao do 42. triple-doublea u sezoni i time oborio rekord star 55 godina koji je držao upravo Oscar Robertson. 

Big O smatra da Westbrook zaslužuje MVP titulu prije bilo koga drugog.

"Ljudi treba da shvate da je ponekad nemoguće osvojiti prvenstvo bez određenih sastojaka. Međutim, to ne bi trebalo da umanji pojedinačne zasluge. Bez sumnje Russell mora da bude MVP sa obzirom na sve što je uradio", istakao je Robertson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti