Robinson pobjednik očajnih kucanja, Gordon najbolji tricaš

NBA All Star vikend

Robinson pobjednik očajnih kucanja, Gordon najbolji tricaš

M. Šljivak

Glenn Robinson III pobjednik je takmičenja u zakucavanju na NBA All Star vikendu koji se održava u New Orleansu.

Očajnu kucačku noć imali su takmičari u ovoj disciplini. Na kraju je pobjedu odnio košarkaš Indiana Pacersa Glenn Robinson III, koji je u finalnoj rundi pobijedio igrača Phoenix Sunsa Derricka Jonesa Juniora.

Posljednje zakucavanje noći u izvedbi Robinsona je bilo i najbolje, ali mu je dosta pomogao i Jones, koji nije uspio zakucati u prvom pokušaju.

U polufinalu su još učestvovali DeAndre Jordan (LA Clippers) i Aaron Gordon (Orlando). Dok je Jordan imao skromna kucanja nedovljna za finale, Gordon za koje svi tvrde da je pokraden prošle godine, ove sezone je bio očajan.

Ipak, napravio je nešto novo, jer je zakucao uz pomoć drona, doduše iz četvrtog pokušaja.

Što se tiče ostalih takmičenja na All Staru, najbolji tricaš je postao Houstonov Eric Gordon. On je u finalnom obračunu pobijedio Kyrieja Irvinga, dok je u takmičenju vještina pobjedu odnio 221 centimetar visoki član New York Knicksa Kristaps Porzingis.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi