Rocketsi na Hardenov pogon razbili Oklahomu
Foto: EPA

Ubjedljiva pobjeda Houstona u Toyota Centru

Rocketsi na Hardenov pogon razbili Oklahomu

Houston Rocketsi su na svom parketu razbili Oklahomu rezultatom 118:87, i tako na veoma lagan način došli do vodstva u play-off seriji.

U Toyota Centru se neizvjesna utakmica gledala samo u prvom poluvrmenu. Houston je bolje otvorio susret, te je ekipa iz Teksasa vodila do polovine prvog perioda, zatim Oklahoma dodaje gas pa ovaj period završava rezultatom 29:27 za Oklahomu. 

Druga četvrtina donosi rezultatsku neizvjesnost, jer ni jedna ekipa nije mogla ostvariti značajniju prednost, a dobrom igrom u finišu poluvremena, Houston odlazi na odmor sa pozitivnim rezultatom, 59:54.

Od početka drugog poluvremena, ekipa Oklahome kao da ne postoji, a Rocketsi uvećavaju svoju prednost koja će u zadnjem periodu dostizati i 33 poena, a domaćini će na kraju slaviti uvjerljivu pobjedu.

Fantastičan je bio James Harden koji je ubacio 37 poena, uhvatio sedam lopti i imao devet asistencija. Kod Houstona je odličan bio i Patrick Beverley koji je osim odlične odbrane odigrao veoma dobro i u napadu. Utakmicu je završio sa 21 poenom, deset skokova i tri asistencije.

U ekipi Oklahome najefikasniji je bio Russell Westbrook koji je ubacio 22 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, ali i jako loš šut iz igre, 6/23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije