Rocketsi prejaki za Grizzliese, 76ersi konačno slavili

NBA liga

Rocketsi prejaki za Grizzliese, 76ersi konačno slavili

E. Škorić

Dosta uzbuđenja bilo je i protekle noći na NBA parketima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Chicago Bullsi nastavili su sa dobrim partijama u gostima, gdje ove sezone imaju omjer 10-3, a ukupno 12-7. Bullsi su sinoć u Charlottei slavili sa sa 102:95 protiv Hornetsa, kojima nije pomogao konačno pravi Kemba Walker sa 23 poena, kao niti Lance Stephenson sa 20 poena i osam skokova. Pau Gasol je predvodio goste iz Chicaga sa 19 poena i 15 skokova, dok je Derick Rose ubacio 15 poena, koliko i Jimmy Butler.

Washington Wizardsi su sa 111:95 bili bolji od Los Angeles Lakersa za 12. pobjedu, kojom su popularni Čarobnjaci došli na drugo mjesto na Istoku. Sinoć ih je predvodio Bradley Beal sa 29 poena, dok je Kobe Bryant u timu Lakersa ubacio 27.

Atlanta je u Miamiju došla do čitavog plijena. Hawksi su slavili sa rezultatom 112:102 i oni su treća ekipa Istoka u ovom trenutku. Jeff Teague je bio najraspoloženiji u gostujućim redovima sa 27 poena. 

Dwyane Wade sa 28 i Chris Bosh sa 27 poena (uz 11 skokova) predvodili su Heat, kome je ovo bio treći poraz u zadnjih pet utakmica, drugi uzastopni. 

Houston Rocketsi su u derbiju Zapada sa 105:96 dobili Memphis Grizzliese. Marc Gasol i društvo doživjeli su tek treći poraz, a Rocketsima je ovo bio 14. trijumf u sezoni. Naravno, James Harden je bio ključ pobjede sa 21 poenom. Mike Conley je ubacio 15 na suprotnoj strani.

U neizvjesnoj utakmici Dallas Mavericksi su sa 107:105 dobili Buckse u Milwaukeeju. Monta Ellis sa 23 poena bio je najbolji u Mavsima, dok je Brandon Knight ubacio 25 poena u redovima Bucksa. Philadelphia 76ersi su konačno prekinuli seriju od 17 poraza na početku sezone. Prvu pobjedu ostvarili su kod oslabljene Minnesote Timberwolvesa, a slavili su sa 85:77. Sjajni play Michael Carter-Williams je goste vodio sa 20 poena i devet skokova do pobjede.

Toronto Raptorsi ostaju lideri na Istoku nakon što su razbili Jazzere sa 123:104 uz čak 39 poena Lowryja. I još dodajmo da su LA Clippersi s lakoćom dobili Orlando Magic (114:86). Blake Griffin ubacio je 21, Redick 20, a Chris Paul 19 poena uz 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.