Rocketsi srušili Knickse, poraz Mavsa

Odigrano sedam utakmica na NBA parketima

Rocketsi srušili Knickse, poraz Mavsa

Sedam utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu na rasporedu je bilo u noći između ponedjeljka i utorka. U odličnom susretu Indiana Pacersi slavili su protiv Dallas Mavericksa. 

Charlotte Hornetsi su na svom terenu dočekali LA Clipperse. Gosti su slavili rezultatom 113:92. Clipperse su do pobjede vodili Chris Paul i Blake Griffin sa po 22 poena. Na drugoj strani Zeller je ubacio 17 poena. 

Cleveland Cavaliersi slavili su protiv Orlando Magica rezultatom 106:74. Domaće je do pobjede vodio LeBron James sa 29 postignutih poena. Na drugoj strani Oladipo je postigao 22, a Vučević 18 poena. 

Portland Trail Blazersi srušili su Philadelphiju rezultatom 114:104. Goste je do pobjede vodio Aldridge sa 33 postignuta poena. Kod 76ersa 24 poena postigao je Carter-Williams. 

Toronto Raptorsi su bili bolji na svom parketu od Phoenix Sunsa. Najefikasniji u domaćem timu bio je Valančiunas sa 23 postignuta poena. Kod gostiju Bledsoe je postigao 25 poena. 

Houston Rocketsi nisu imali problema sa New York Knicksima. Domaćin je slavio rezultatom 91:86. Odličan je bio Harden sa 36 postignutih poena. Kod Knicksa 14 je postigao Anthony. 

Dallas Mavericksi su poraženi na svom parketu od Indiana Pacersa rezultatom 111:110. Goste je do pobjede vodio Sloan sa 29 postignutih poena. Kod Dallasa 24 je ubacio Ellis, dok je 22 dodao Nowitzki. 

Chicago Bullsi slavili su na gostovanju u Salt Lake Cityju kod Utah Jazza rezultatom 97:95. Bullse je do pobjede vodio Butler sa 25 poena, dok je Favors za Jazzere postigao 21. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.