Rocketsi srušili šampione, Durant bio prespor
Foto: EPA

Sjajan meč na početku sezone

Rocketsi srušili šampione, Durant bio prespor

M. Šljivak

Košarkaši Houston Rocketsa pobijedili su kao gosti aktuelne šampione  NBA lige Golden State Warriorse rezultatom 122:121.

Zaista fantastičan meč odigrala su ova dva tima, a pobjednik je na kraju odlučen u šokantnoj završnici.

Rocketsi su loše ušli u meč. Warriorsi su već na otvaranju otišli na plus 13, (22:9), ali naravno predaje nije bilo i nakon prve četvrtine bilo je samo plus jedan za šampione, 35:34.

Imali su Warriorsi zatim i 17 poena prednosti tokom druge dionice koju nisu uspjeli zadržati i na odmor odlaze sa devet razlike 71:62.

Činilo se tokom drugog poluvremena kako Warriorsi neće imati problema da završe posao protiv Rocketsa, ali su se prevarili.

Fantastičnom igrom ekipa iz Houstona dolazi do nevjerovatnog preokreta. Na  44 sekunde do kraja PJ Tucker pogađa za 122:121, a zatim slijedi pravi spektakl.

Harden je promašio šut koji je trebao da završi posao u ovom meču, Curry je na drugoj strani promašio na pet sekundi do kraja, ali Shaun Livingston skokom u napadu donosi još jedan pokušaj svom timu.

Lopta je došla do Kevina Duranta. On je pogodio, ali je zakasnio sa izbačajem, pa su Rocketsi došli do pobjede u velikom derbiju na otvaranju sezone.

James Harden je predvodio tim iz Texasa sa 27 poena, 10 asistencija i šest skokova, odlični su bili i Eric Gordon sa 24 poena, te PJ Tucket sa 20 poena.

Interesantno je da je u rotaciji Rocketsa bilo samo osam igrača.

Sa druge strane Nick Young je ubacio 23 poena, Steph Curry je dodao 22, a Kevin Durant 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi