Rocketsi u majstorici izborili finale Zapada

Clippersi poraženi

Rocketsi u majstorici izborili finale Zapada

E. Škorić

Poslije 18 godina su košarkaši Houston Rocketsa izbprili finale Zapada.

Houston je sa 113:100 savladao Los Angelse Cipperse u majstorici. Rocketsi su uspjeli doći do preokreta obzirom da su gubili seriju 3:1 i da su u šestom meču zaostajali 19 poena razlike.

James Harden je predvodio Rocketse sa 31 poenom (7/20 iz igre) uz osam asistencija i sedam skokova. Trevor Azira je ubacio 22 poena uz sedam skokova, dok je Dwight Howard ubacio 16 poena i dodao 15 skokova.

Blake Griffin je bio najbolji kod Clippersa sa 27 poena (13/23), te je dodao 11 skokova i šest asistencija. Chris Paul je dodao 26 poena uz 10 asistencija i četiri ukradene lopte.

Clippersi su inače uspjeli da smanje sa 20 na osam poena zaostatka na dvije minute do kraja, no Ariza je trojkom potvrdio put Rocketsa u finale Zapada i sada ih očekuju dueli sa Golden State Warriorisma.

U finalu Istoka igraju Cleveland Cavaliresi i Atlanta Hawksi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.