Rodriguez potpisao za CSKA

Španski košarkaš se vratio u Evropu

Rodriguez potpisao za CSKA

D. Rakanović

Španski košarkaš Segio Rodriguez vratio se iz NBA lige i karijeru će nastaviti u moskovskom CSKA. 

Rodriguez je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. 

"Veliki je izazov igrati za ovako važan kluba kakav je CSKA. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. I život u Moskvi će biti veliko iskustvo za mene i moju porodicu, to je šansa da upoznamo rusku kulturu", rekao je Rodriguez.

Ovaj 31-godišnjak je prošlu sezonu proveo u Philadelphiju gdje je prosječno postizao 7,8 poena, uz 5,1 asistencija u 68 odigranih utakmica. 

Rodriguez je sa Realom osvojio Euroligu 2015. godine, uz to ima tri titule prvaka Španije, četiri Kupa Španije. Osim za Real u Španiji je igrao za Estudiantes. 

U NBA ligi igrao je za Portland, Sacramento, New York i donedavno Philadelphiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi