Rondo ne žuri s povratkom na parket

Oporavak dobro ide

Rondo ne žuri s povratkom na parket

Playmaker Boston Celticsa Rajon Rondo dobro se oporavlja od povrede ligamenata zadobijene prošle sezone, ali kaže da neće žuriti sa povratkom na parket.

"Imam samopouzdanje, ali kao što znate, dugo nisam trenirao ozbiljnije i teško je reći kada ću se vratiti na teren", rekao je američkim medijima najbolji igrač Bostona. 

"Igrao sam „jedan na jedan“, ali je to potpuno drugačije u odnosu na igru „pet na pet“ gdje prolaziš kroz blokove, krećeš se u tranziciji, praviš nagle pokrete, a da ne razmišljaš o njima. Drugačije je i još to nisam radio". 

Rondo je istakao kako tokom oporavka ima i dobrih i loših dana, te da jedva čeka na povratak. Međutim, neće žuriti, a tačan datum kada že ponovo zaigrati u zelenom dresu slavnog kluba još uvijek nije poznat. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.