Rondo se izvinio sudiji homoseksualcu

Bill Kennedy priznao da je homoseksualac

Rondo se izvinio sudiji homoseksualcu

E. Škorić

Košarkaš Sacramento Kingsa Rajon Rondo imao je dosta neugodnosti zbog sudije Billa Kennedyja.

Rondo je Kennedyja nazvao "pederč****" prije nekoliko sedmica, da bi se on oglasio neki dan i otvoreno priznao da je homoseksualac.

"Ponosan sam na to što sam NBA sudija i na to da sam homoseksualac. Krenuo sam stazom drugih, koji su se samoidentifikovali u sportu, sa nadamo da će poslati poruku momcima i djevojkama da ne smiju da dozvole da ih učini osramoćenima zbog onoga što jesu", izjavio je Kennedy.  

I baš je Rondo ispao kao glavni faktor što se Kennedy odlučio otvoreno u javnosti izjasniti o svojoj seksulanoj orijentaciji.

"Moje riječi su bile neprihvatljive i ne održavaju moje osjećaje prema LGBT zajednici. Želim da bude jasno, od sveg srca, iskreno mi je žao zbog onoga što sam rekao Billu. Trudit ću se svaki dan da budem bolja osoba", izjavio je Rondo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.