Rose: Bio sam na mračnom mjestu u prethodnim godinama

Novi igrač Cavsa

Rose: Bio sam na mračnom mjestu u prethodnim godinama

D. Rakanović

Novi igrač Cavsa Derick Rose uzbuđen je što će u Clevelandu imati priliku za novi početak.

"Bio sam na mračnom mjestu u prethodnim godinama. Pod mračnim mjestom podrazumijevam to da sam igrao osvetničku košarku, a to nije moj način igre. Uživam da se takmičim, ali kada sam se vratio nakon povrede trudio sam se da pokažem da mogu ponovo biti na vrhu i dokazati ljudima da nisu bili u pravu kada su me otpisali", rekao je Rose.

Nekadašnji All-star igrač nada se da će u Clevelandu moći da igra daleko slobodnije. 

"Želim da igram svoju igru. Prije nego što sam došao u ligu bio sam prije svega organizator igre, ali sam u prvim sezonama u Bullsima morao da postanem i realizator. Mislim da ćete sada biti u prilici da vidite moje playmakerske sposobnosti, asistencije", naveo je Rose i dodao: 

"Osjećam da se nalazim u sjajnoj situaciji ovdje u Clevelandu. Svi su fokusirani. Dopada mi se stučni štab, kompletno osoblje, dopada mi se Cleveland, to mi pomaže dosta".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi