Rudež nakon Orlanda oblači dres Cibone?
Foto: EPA

Veliko pojačanje za zagrebačku ekipu

Rudež nakon Orlanda oblači dres Cibone?

Iskusni hrvatski košarkaš Damjan Rudež bi uskoro mogao pojačati redove Cibone, saopštio je ugledni sportski novinar David Pick.

Prema Pickovim riječima Rudež je već počeo trenirati sa ekipom Cibone, dok njegovi zastupnici pokušavaju dogovoriti ugovor "bez obavezivanja". Dakle, Rudež želi mogućnost napuštanja Cibone ukoliko neki drugi klub izrazi interes za njegove usluge.

Ovaj krilni košarkaš je u prošloj sezoni nastupao za Orlando Magic, ali je prije 15-ak dana ova ekipa odlučila raskinuti saradnju sa njim, pa je postao slobodan igrač.

Navodno je sada veoma blizu postizanju dogovora sa Cibonom, a 31-godišnji Rudež bi sigurno bio veliko pojačanje za zagrebačku ekipu.

Osim Orlanda, Rudež je u NBA ligi nastupao za Indianu i Minnesotu. Prije odlaska "preko bare" je bio član Zrinjevca, Splita, Union Olimpije, Cedevite, Cibone i Zaragoze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi