Rudy Fernandez srušio tradiciju

Na ovogodišnjem NBA All Star meču

Rudy Fernandez srušio tradiciju

Evropljani u NBA srušili su još jednu tradiciju. Španski košarkaš Rudy Fernandez postaće prvi neamerički košarkaš koji će se na All Star susretu takmičiti u zakucavanju.

Nekadašnji bek Joventuda, kojeg smo imali prilike gledati u Skenderiji kada je španska momčad igrala sa Bosna ASA BHT u okviru ULEB Cupa prošle sezone, dobio je 251.869 glasova posjetioca web stranice nba.com i tako postao prvi Evropljanin na All Star takmičenju u zakucavanju.

Košarkaš Portland TrailBlazersa do pobjede će se, međutim, morati dobro oznojiti. Konkurencija je strašna, jer će na takmičenju učestvovati Dwight Howard, Nate Robinson i Rudy Gay.

A zašto je Rudy Fernandez dobio toliko glasova navijača, provjerite sami...

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.