Rudy Fernandez u Denveru

Rudy Fernandez u Denveru

M. Šljivak

Španski košarkaški reprezentativac Rudy Fernandez novi je igrač Denver Nuggetsa.


U trejdu kojeg su napravili Nuggetsi sa Dallas Mavercksima, poslali su pik druge runde drafta u Dallas za Rudya Fernandeza i Coreya Brewera. Ovakav potez čelnika Dallasa je čudan jer su se odrekli dva veoma korisna igrača za gotovo ništa.

Fernandez je prošlu sezonu proveo u ekipi Portlanda, a u Dalla je mijenjan u noći NBA drafta, no za prvake NBA lige nije odigrao niti jedan zvanični meč.

Tokom lock-outa Rudy nosio dres Reala iz Madrida, pa je bilo i govora da se neće vraćati u NBA ligu, no on je ipak odlučio da se želi dokazati u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.