Rusi bez najboljih igrača pobijedili Gruziju

Shved i Mozgov nisu igrali

Rusi bez najboljih igrača pobijedili Gruziju

M. Šljivak

Košarkaši Rusije upisali su i treću pobjedu na turniru u Tbilisiju, a večeras su nakon produžetaka bili bolji od domaćina Gruzije rezultatom 100:97.

Dosta izjednačena košarka viđena je u ovom meču. Uglavnom se igralo koš za koš, a obje ekipe su imale svoje periode igre, gdje su za nijansu bili bolji.

Na odmor je Gruzija otišla sa plus tri (44:41), a iako su u jednom trenutku imali i plus osam, Rusija je sjajnom igrom u trećoj dionici došla do vodstva i prednosti 66:63.

Završnica je bila dosta neizvjesna. Toko Shengelia je pogodio za 86:86, ali je promašio bacanje koje bi Gruziji vjerovatno donijelo i pobjedu.

Ušlo se u produžetke. Rusi su ovaj dio igre bili za nijansu bolji, a Kulagin je 13 sekundi prije kraja pogodio trojku za pobjedu Rusa 100:97.

U ovom susretu za Rusiju nisu igrali Alexey Shved i Timofey Mozgov, a u njihovom odsustvu Vitaliy Fridzon je predvodio ovu selekciju sa 19 poena, Khvostvo je dodao 16, a Kulagin 15 poena.

Toko Shengelia je na drugoj strani ubacio 26 poena, te je imao 10 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi