Rusi četiri od četiri

Nova pobjeda Rusa

Rusi četiri od četiri

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije pobijedila je Švedsku 63:59 u posljednjem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Rusi su bolje ušli u meč. Poveli su sa 7:3, ali Šveđani potom prave seriju od 10:0 i odlaze na plus šest (13:7). Uspjeli su gosti da ovu prednost sačuvaju do kraja prvog perioda, nakon koje su vodili 18:16.

Međutim, Rusi u drugoj dionici pokazuju zašto su se prošetali kroz kvalifikacije. Ubrzo su došli do novog vodstva 27:26, ali se ni nezgodni Šveđani nisu predavali, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 33:33.

Rusi su u nastavku odigrali nešto bolje. Nakon 30 minuta igre imali su 10 poena prednosti (51:41), ali je Švedska ipak uspjela da se vrati.

U samom finišu su došli do izjednačenja (59:59), no Rusi odigravaju bolje sami finiš, te dolaze do četvrte pobjede u kvalifikacijama.

Sergej Bykov je predvodio Ruse sa 15 poena, Karašev je dodao 12, dok je kod Švedske Hakanson ubacio 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti