Rusi nezaustavljivi, Shved dominira

Trojkama uništili Holandiju

Rusi nezaustavljivi, Shved dominira

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije upisala je još jednu pobjedu u pripremnim utakmicama. Nakon što su na turniru u Tbilisiju pobijedili Ukrajinu, ovog puta su Rusi bili bolji od Holandije rezultatom 86:74.

Dominirala je Rusija u prvom poluvremenu. Predvođeni sjajnim Alexeyem Shvedom su nakon 20 minuta igre imali 17 poena prednosti, 51:34, da bi ipak u nastavku malo popustili.

Holanđani su poenima iz vana uspjeli da se malo vrate u meč. Međutim, dobar šuterski dan nije bio dovoljan da se pobijede Rusi koji su na kraju slavili pobjedu od 12 poena razlike uz nevjerovatnih 19 postignutih trojki koje su spriječile povratak Holandije u meč.

Do trijumfa je tim Sergeya Bazarevicha vodio Alexey Shved sa 23 poena, Dmitriy Khvostov je dodao 18, a Vitaliy Fridzon 16 poena.

Roeland Schaftenaar je na drugoj strani ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi