Rusi razbili Finsku
Foto: EPA

Rusija ponovo pobijedila

Rusi razbili Finsku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije odigrala je danas pripremni meč protiv selekcije Finske, te je slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 80:62.

Iako bez dvojice ponajboljih igrača Alexeyja Shveda i Vitalyja Fridzona, Rusima to nije smetalo da dođu do nove pobjede.

Finska je dobro ušla u meč. Prvu dionicu su dobili s osam poena razlike (19:11), ali je do poluvremena prednost već bila na strani Rusije, 33:29.

Treći period je presudio pobjednika. Ruski košarkaši su u ovom dijelu igre potpuno razbili Fince (29:17), te su bez većih problema priveli meč kraju.

Najefikasniji kod pobjedničkog tima bio je Sergey Karasev sa 12 poena, trojica košarkaša su ubacila po 11 poena (Khvostov, Mozgov, Kulagin), dok je Bykov ubacio 10.

Kod Finske je Sasu Salin ubacio 15, a Eric Murphy 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi