Rusi s porazom na Eurobasket, Gallinari nezaustavljiv

Poljska slavila, Rusija izgubila

Rusi s porazom na Eurobasket, Gallinari nezaustavljiv

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije poražena je večeras na turniru u Trstu od selekcije Italije rezultatom 68:63.

Iako su na kraju doživjeli poraz, Rusi su odigrali odličan meč, ali je na kraju Danilo Gallinari bio nezaustavljiv po protivnika naše reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Imala je Italija plus 12 nakon prvog poluvremena (36:24), da bi Rusi sjajnom igrom u trećem periodu preokrenuli rezultat u svoju korist (47:46).

Ipak, nisu mogli do pobjede u ovom duelu. Italija je dobila posljednju dionicu 22:16, te je na kraju upisala pobjedu u ovom susretu.

Danilo Gallinari je upisao skoro pola poena za Italijane. Završio je meč sa 32 poena i 10 skokova, a jedini s dvocifrenim učinkom bio je Marco Belinelli sa 16 poena.

Kod Rusije Andrey Zubkov je ubacio 14 poena...

Pobjedu pred Eurobasket upisala je i Poljska koja je savladala Libanon s uvjerljivih 76:59.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.