Rusi se ne šale: Pregažena i Gruzija

Novi trijumf Rusa

Rusi se ne šale: Pregažena i Gruzija

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Rusije pobijedila je u pripremnom duelu selekciju Gruzije u Moskvi s uvjerljivih 94:62.

Protivnik naše selekcije u kvalifikacijama za Eurobasket igra zaista odlično u pripremnim utakmicama. Nakon što su u prvom meču demolirali Bjelorusiju (103:50), sada je stradala i Gruzija i to sa 32 poena razlike.

Gruzija je dobro odigrala prvih deset minuta. Imali su vodstvo od 25:17, ali je potom Rusija ubrzala tempo, te je na odmor otišla sa dva poena prednosti, 39:37.

Treći period je bio presudan. Rusija je ovaj dio igre dobila rezultatom 30:12, a prednost je dodatno povećana u posljednjoj dionici (25:13) za konačnih plus 32.

Alexey Shved je predvodio Ruse sa 15 poena, Vitaliy Fridzon je dodao 13, a Timofey Mozgov je dodao 12.

S druge strane Giorgi Shermadini je meč završio sa 17 poena.

Prijateljski meč:

Rusija - Gruzija 94:62

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi