Rusi ubacili 12 trojki i lagano pobijedili Švedsku

Pred dolazak u BiH

Rusi ubacili 12 trojki i lagano pobijedili Švedsku

E. Škorić

Košarkaši Rusije slavili su sigurnu pobjedu u Švedskoj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Rusija je s 29 razlike pobijedila Bosnu i Hercegovinu u prvom kolu, potom je naša selekcija tijesno savladala Švedsku, a sada je Rusija uvjerljivim trijumfom nad Švedskom došla do druge pobjede.

Nema sumnje da su Rusi bili veliki favoriti večeras, ali malo ko je očekivao da će meč otvoriti serijom 14:0, a prvu dionicu dobili su sa 21:8.

Švedska se potom malo vratila, no Rusi su održavali 20 poena prednosti. Uspjeli su domaći košarkaši ponovo da se maalo vrate, spustili su razliku na jednocifren broj, ali je Rusija u zadnjoj dionici završila posao. Meč je završen rezultatom 85:73 u korist Rusa.

Moramo napomenuti da je Rusija imala čak 67 posto ubačenog šuta za tri poena. Gostujući košarkaši su iz 18 pokušaja ubacili čak 12 trica.

Rusiji je ovo druga pobjeda, a protiv BiH u Mejdanu u subotu tražu kartu za Evropsko prvenstvo, pa nas stoga čeka paklen meč u Tuzli. 

Vorontsevich je sa 20 poena, pet skokova i pet asistencija predvodio Ruse, dok je Khvostov dodao 16 poena, a Kulagin 15. Mozgov je ubacio 11 poena. U timu Švedske Lindqvist je ubacio 15, Spires 16, Czerapowicz 14, a Hakanson 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti