Rusija namučila Francusku

Evropsko prvenstvo u košarci

Rusija namučila Francusku

E. Škorić

U posljednjem susretu grupe A Evropskog prvenstva u Montpellieru Francuska je pobijedila Rusiju sa 74:67.

Baš kao i u prvom kolu protiv Finske, Francuska je imala puno problema, te je jedva nekako stigla do četvrte pobjede.

Rusi su iznenadili na početku domaćina, pa su poslije 10 minuta igre vodili 24:16. No ni tih osam poena prednosti nije im ništa značilo protiv zvijezda u dresu francuske selekcije.

Već do odmora je Francuska smanjila na dva poena taj zaostatak, a u drugom dijelu stigla je do potpunog preokreta.

Rusi su imali plus šest sredinom zadnje dionice, no kako smo rekli, to je zaista teško zadržati kada igrate protiv Parkera, Diawa, Fourniera...

De Colo je u pobjedničkom timu ubacio 13 poena, Parker i Gobert po 12, Lauvergne 11... Fridrzon je  briljirao u sastavu Rusije sa 20 poena.

U ranije odigranim mečevima Izrael je pobijedio Poljsku sa 75:73, dok je naša selekcija poražena od Finske sa uvjerljivih 88:59. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.