Russell Westbrook: Najkorisniji igrač NBA lige
Foto: EPA

Košarkašu Oklahome uručena prestižna nagrada

Russell Westbrook: Najkorisniji igrač NBA lige

Večeras je održana svečana dodjela nagrada NBA lige. Nagrade su se dodjeljivale u nekoliko različitih kategorija, a najviše interesa je privuklo proglašenje MVP-a NBA lige za proteklu sezonu. 

U konkurenciji za ovo prestižno pirznanje su bili Russell Westbrook, James Harden i Kawhi Leonard, a najkorisnijim igračem u sezoni 2016/2017 je na kraju proglašen Russell Westbrook.

Fantastični bek Oklahome je, dosta očekivano, i sasvim zasluženo došao do titule MVP-a, nakon spektakularne prošle sezone u kojoj je obarao rekord za rekordom.

Protekla sezona Russella Westbrooka će ostati upamćena kao jedna od najdominantijih sezona jednog košarkaša ikada, u kojoj je Westbrook postao prvi košarkaš nakon legendarnog Oscara Robertsona koji je tokom jedne sezone u prosjeku bilježio triple-double učinak.

Westbrook je tako u sezoni 2016/2017 u prosjeku bilježio 31.6 poena, 10.6 skokova i 10.4 asistenicije, a neki od njehovih spektakularnih poteza se mogu pogledati u video prilogu:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi