Rutinska pobjeda Crvene zvezde

Super liga Srbije, play-off

Rutinska pobjeda Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobjedu na startu polufinalne serije Super lige Srbije. Crveno-bijeli su sinoć na svom terenu slavili protiv Mega Leksa rezultatom 77:66 (21:18, 22:12, 13:12, 21:24).

Izabranici Dejana Radonjića upisali su tako i šestu pobjedu ove sezone protiv sastava Dejana Milojevića te su napravili još jedan iskorak ka odbrani titule.

Od samog starta domaćin je kontrolisao meč. Na poluvremenu su crveno-bijeli imali +13, da bi gosti u drugom poluvremenu uspjeli da nešto smanje taj zaostatak.

Marko Simonović sa 14 poena bio je najefikasniji pojedinac domaćih, a svakako treba spomenuti i Stefana Jovića koji je zabilježio 11 koševa i 8 asistencija. U poraženom sastavu istakao se Rade Zagorac sa 20 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Drugi susret na rasporedu je u nedjelju u Sremskoj Mitrovici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi