Rutinski trijumf Jouventuta, Lagun Aro se provukao

ACB liga Španije

Rutinski trijumf Jouventuta, Lagun Aro se provukao

Prva dva od današnjih pet mečeva u španskoj ACB košarkaškoj ligi pripala su domaćim timovima. 

Joventut je bez mnogo muke opravdao ulogu favorita na meču protiv Zaragoze. Konačan rezultat utakmice glasio je 82:57.

Domaći tim posebno je razigran i efikasan bio u drugom i trećem periodiu utakmice koji su u svoju korist riješili ubjedljivim rezultatom.

Mnogo zanimljivije bilo je na drugom meču koga su igrali Lagun Aro i Laguna Canarias. Trijumfovao je domaći tim rezultatom 70:66.

Domaćin je sa 26:9 otišao na predah nakon prvog perioda, a u drugom je uslijedila kontra ofanziva u kojoj su trijumfovali sa 25:11.

U trećem periodu se igralo koš za koš, baš kao i u četvrtom, ali su domaći na kraju bili za nijansu spretniji upisavši novu pobjedu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga Španije, 27. kolo:

Jouventut –Zaragoza 82:57
Lagun Aro –Laguna Canarias 70:66

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.